روش مصرف و میزان مصرف روان کننده بتن به چه صورت باید باشد؟
روش مصرف و میزان مصرف روان کننده بتن به چه صورت باید باشد؟

روش مصرف و میزان مصرف روان کننده بتن به چه صورت باید باشد؟، اگر شما نیز به دنبال آن هستید که از روان کننده بتن استفاده کنید اما روش مصرف و میزان آن را نمی دانید پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. با ما همراه باشید.

روش مصرف روان کننده بتن

برای هر افزودنی بتن سه نوع مصرف وجود دارد:

  • بچینگ
  • در محل بتن ریزی
  • مقداری در بچینگ و ریدوز در محل

کاربران و متصدیان امور بتن روش سوم را بیش‌تر می‌پسندند. چون هم از مزایای روش اول بهره می‌برند و هم روش دوم.

کارگاه بتن سازی و دستگاه‌های مرتبط استهلاک بالایی دارند. با استفاده از روان کننده قوام بتن کم شده و فرسودگی دستگاه و ماشین آلات نیز بسیار کاهش می‌یابد. کامیون حمل بتن و پمپ بتن نیز با بتن روان سازگاری بهتری دارند. برای حفظ کارگاه بتن سازی و ماشین آلات بتن ریزی ترکیب دو روش فوق بهترین گزینه انتخابی است.

میزان مصرف روان کننده بتن

میزان مصرف روان کننده بتن توسط آزمایش و شرایط محیطی تعیین می‌شود. محدوده استاندارد و تاثیر گذار هر محصول را شرکت تولید کننده به اطلاع مصرف کنندگان می‌رساند. معمولا این مقدار بر اساس درصد وزنی سیمان بتن ارائه می‌شود.

میزان مصرف روان کننده بتن از 0.1 تا 1.5 درصد وزن سیمان بنابر هر پروژه متغیر است. پس به دلیل مصرف کم باید با دقت توزین شوند. مصرف کم‌تر از محدوده تعیین شده اثر گذاری بر بتن نخواهد شد.

عملکرد انواع روان کننده بتن

به صورت کلی روان کننده سیمان و نحوه واکنش آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ذرات سیمان در جوار آب حالت خمیری پیدا کرده و به هم می‌چسبند. این کلوخه شدن سیمان آب بدون مصرف در بین خود محبوس می‌کند. در نهایت آب اضافی هیچ خاصیت استحکامی برای بتن ندارد. حتی باعث ضعف بتن هم می‌شود.

این عملکرد در روان کننده‌های پایه پلی کربوکسیلات به صورت ممانعت فضایی نیز می‌باشد. در صنعت موزاییک سازی از این قابلیت برای پر کردن قالب‌ها استفاده می‌شود و در این صنعت به روان کننده‌های پلی کربوکسیلاتی رزین سنگ مصنوعی گفته می‌شود.

سیمان به طور عادی در واکنش با آب دارای سطح بار الکتریکی مختلف شده و ذرات جاذبه الکترواستاتیکی با هم پیدا می‌کنند. ولی روان کننده بار سطح همه ذرات سیمان را منفی می‌کند. طبق قوانین فیزیک دو ذره هم‌نام از هم دور می‌شوند. در این مورد هم ذرات سیمان از هم فاصله می‌گیرند. ذرات آب از بین مولکول‌های سیمان به راحتی عبور کرده و مقدار کم‌تری از حجم آب وزن بیش‌تری از سیمان را درگیر واکنش هیدراسیون می‌کند.

در اثر استفاده از روان کننده بتن آب مصرفی از 6% تا 10% کاهش پیدا می‌کند. با پیشرفت این مواد فوق روان کننده‌ها بین 20 تا 25 درصد نیاز آبی بتن را کاهش دادند. ابرروان کننده بتن نیز از این مقادیر هم صرفه جویی بیش‌تری در مصرف آب دارد. مقاومت نهایی بتن توسط روان کننده حتی 50% نیز افزایش می‌یابد.