برای رنگ آمیزی نمای ساختمان از چه رنگ هایی می توان استفاده کرد
برای رنگ آمیزی نمای ساختمان از چه رنگ هایی می توان استفاده کرد

برای رنگ آمیزی نمای ساختمان از چه رنگ هایی می توان استفاده کرد، امروزه به منظور زیبایی نمای ساختمان می توان از رنگ نما استفاده نمود. نمای ساختمان به طور معمول پس از مدتی ممکن است بر اثر تابش نور خورشید، باران های اسیدی یا آلودگی های هوا، زیبایی و طراوت اولیه خود را از دست بدهد. اگر میزان این آلودگی های به جا مانده بر روی نما کم باشد، می توان با آب آن را شستشو داد، اما اگر رنگ نمای ساختمان به میزان زیادی از بین رفته باشد، باید نما را مجددا رنگ آمیزی نمود. رنگ های گوناگونی در رنگ آمیزی نمای ساختمان وجود دارد که در ادامه این نوشته به بررسی انواع آنها خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.

انواع رنگ نمای ساختمان

  • رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک از محبوب ترین انواع رنگ های نما و سطوح دیگر محسوب می شود که از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است و درخشندگی و انعطاف پذیری زیادی دارد. از جمله پرکاربردترین رنگ های اکریلیک مورد استفاده در نمای ساختمان، رنگ جوتن می باشد.

  • رزین اکریلیک

این نوع رنگ نما بر دو پایه آب و روغنی می باشد. رزین اکریلیک با حلال آب ضد قارچ، بدون بو، مقاوم در برابر اشعه فرابنفش، آسیب ناپذیر و دارای سطحی سخت می باشد. از این نوع رنگ همچنین می توان بر روی سطوح سیمانی، گچی و کناف نیز استفاده نمود.

  • رنگ کنیتکس

این نوع رنگ نیز بر پایه آب و روغنی می باشد. نوع روغنی آن برای رنگ آمیزی نما و سطوح خارجی ساختمان مناسب می باشد. دو ویژگی عمر بالا و مقاومت در برابر رطوبت سبب شده تا این نوع رنگ، به رنگ نمایی محبوب تبدیل گردد.

  • رنگ روغنی

رنگ روغنی بر پایه حلال نفتی می باشد و در برابر رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار می باشد. این رنگ علاوه بر نمای ساختمان، برای رنگ آمیزی کلیه سطوح خارجی مانند نرده و در و پنجره فلزی نیز کاربرد دارد. از جمله ویژگی های رنگ روغنی می توان به قابلیت شستشو آن اشاره نمود. البته این نوع رنگ کمی بو دارد که تنها عیب آن محسوب می شود.

  • رنگ دریایی

در ساخت این نوع رنگ از رزین های طبیعی استفاده می شود. این نوع رنگ عایقی قوی می باشد و در نماهای مناطق باران گیر مانند مناطق شمالی و جنوبی کشور به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع رنگ امروزه به جای ایزوگام نیز استفاده می شود.

  • لاک واترپروف بی رنگ

این نوع رنگ نما براساس رزین های پلی یورتان می باشد. از خصوصیات بارز لاک واترپروف می توان به مقاومت آن در برابر نور خورشید، آب و رطوبت و یون های خورنده موجود در هوا اشاره نمود. این لاک بی رنگ بوده و علاوه بر نما، در رنگ آمیزی دیوار، سقف و کف ساختمان نیز استفاده می شود. کار با لاک واترپروف بسیار ساده بوده و افراد عادی نیز می توانند به سادگی از آن استفاده نمایند.

  • رنگ اپوکسی

اپوکسی از دیگر رنگ هایی است که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزیت های استفاده از این نوع رنگ در نما می توان به مقاومت آن در برابر اشعه های رادیو اکتیو، آلودگی های جوی، مواد شیمیایی، گرد و غبار و رطوبت اشاره نمود.

رنگ های اپوکسی از زرد شدن و کثیف شدن نما جلوگیری می کنند و نظافت آن ها بسیار ساده بوده و با آب به خوبی تمیز می شوند. این نوع رنگ چسبندگی فوق العاده ای داشته و پوششی کاملا شفاف و آنتی باکتریال را بر روی نما ایجاد می کند. از رنگ اپوکسی در فعالیت های صنعتی و کفپوش منازل و اداره ها نیز استفاده می گردد.

  • رنگ نانو

رنگ نانو به دلیل عایق بودن و کیفیت بالایی که دارد در برابر عوامل جوی از مقاومت بالایی برخوردار بوده و برای رنگ آمیزی ساختمان گزینه مناسبی محسوب می شود. از دیگر خصوصیات بارز این نوع رنگ می توان به آب گریز بودن، مقاومت در برابر گرد و غبار و ضد لک بودن آن اشاره نمود. استفاده از این نوع رنگ سبب می شود تا دیگر نگرانی در مورد رنگ و رو رفتگی نمای ساختمان نداشته باشید.